Gå til forsiden

 

Lene Kall Nielsen, Søholmene 1, Svinding, 8900 Randers, Tlf. 86 46 64 30Kranio Sakral Terapi (KST)


KST er en behandlingsform der har været anvendt af læger og osteopater i mange lande siden ca. 1900, da lægen og osteopaten W. G. Sutherland gjorde den fantastiske opdagelse, at kraniet ikke er vokset sammen til en stor knogle ved 7 års alderen, men fortsat i voksenalderen stadig er et sæt bevægelige knogler.  Ved elektronisk mikroskopi i dag kan man se at der stadig er nerver, blodårer (Kapillæer) og bindevævshinder i alle "sømmene".

I store træk siger man, at den væske der er støddæmper for hjernen og samtidig giver næring til denne, har en lille bevægelse hvergang den fornys.  Dette medfører at kraniet i en rytme udvider og sammentrækker sig meget lidt.

Da denne væske også pakker hele centralnervesystemet ind (inde i rygsøjlen) vil denne lille rytme kunne aflæses overalt på kroppen. Den aflæses oftest på kraniet (hovedet) og sacrum (korsben) heraf navnet.

Denne rytme skal helst være rytmisk og symmetrisk for at alle vores balancer i kroppen fungerer optimalt.  Derfor kan fødselsskader, uheld, slag, stress o.s.v. skabe ubalance i denne rytme, som så kan få konsekvenser for hele vores liv. Den øvede KST-terapeut kan mærke kvaliteten af denne bevægelse og kan herudfra afdække eventuelle problemer i denne rytme, og ved hjælp af behandling måske afhjælpe eller fjerne ubalancer, spændinger og smerter.

Problemer og ubalancer opstår ofte ved kronisk stress (spændinger), fødselsskader,  uheld, vold, slag, traumer fysiske som psykisk og andre ubalancer i kroppen.

 


Lene Kall Nielsen, Søholmene 1, Svinding, 8900 Randers, Tlf. 86 46 64 30